kolonienvanweldadigheid: Het voorblad van de Verhandeling van Johannes van den Bosch, 1818 (Drents Archief).
kolonienvanweldadigheid: Kaart met de ligging van de eigendommen van de Maatschappij van Weldadigheid in Nederland, omstreeks 1826 (Rijksmuseum Amsterdam).
kolonienvanweldadigheid: Bouwtekening van een koloniewoning in Frederiksoord, uit de Franse vertaling van de De Verhandeling door Baron de Keverberg, 1821 (Algemeen Rijksarchief Brussel).
kolonienvanweldadigheid: Een koloniewoning met plattegrond, lithografie door Van den Eijnde, omstreeks 1822-1830 (Rijksmuseum Amsterdam).
kolonienvanweldadigheid: Gezicht op de kolonie Frederiksoord, prent omstreeks 1819-1821 (Rijksmuseum Amsterdam).
kolonienvanweldadigheid: De kolonie Frederiksoord, prent door Dirk Sluyter, omstreeks 1818-1820 (Rijksmuseum Amsterdam).
kolonienvanweldadigheid: Logement te Frederiksoord en woning van de directeur van de Maatschappij, lithografie door Hendrik van Geelen, omstreeks 1825 (Bibliotheek Universiteit Leiden).
kolonienvanweldadigheid: Zicht vanaf het logement in Frederiksoord op de school, 1825 (Drents Archief).
kolonienvanweldadigheid: De kolonie Willemsoord te zien van het Steenwijker Woud, prent door Dirk Sluyter, tussen 1820 en 1852 (Rijksmuseum Amsterdam).
kolonienvanweldadigheid: Gezicht op de vrije Kolonie III Willemsoord, door Hendrik van Geelen, omstreeks 1830 (Bibliotheek Universiteit Leiden).
kolonienvanweldadigheid: Het gesticht in Ommerschans gezien vanaf de zuidoostzijde, omstreeks 1825 (Stedelijke Museum Zwolle).
kolonienvanweldadigheid: Gezicht op het gesticht voor bedelaars binnen de Ommerschans, door J. van Genk naar H. van Geelen, omstreeks 1827 (Rijksmuseum Amsterdam).
kolonienvanweldadigheid: Gesticht voor bedelaars binnen de Ommerschans vanaf de achterzijde gezien, door J. van Genk naar H. van Geelen, omstreeks 1827 (Rijksmuseum Amsterdam).
kolonienvanweldadigheid: Gezicht op het bedelaarsgesticht in Ommerschans, 1828 (Drents Archief).
kolonienvanweldadigheid: Een afbeelding van (het ophangsysteem van) een hangmat in Ommerschans, omstreeks 1823 (Algemeen Rijksarchief Brussel).
kolonienvanweldadigheid: Plattegrond van een koloniehoeve in Ommerschans, omstreeks 1823 (Algemeen Rijksarchief Brussel).
kolonienvanweldadigheid: Gesticht voor kinderen in Veenhuizen van binnen te zien, door Hendrik van Geelen, omstreeks 1826-1827 (Bibliotheek Rijksuniversiteit Leiden).
kolonienvanweldadigheid: Eerste gesticht in de Kolonie Veenhuizen, door Alexandre Boëns en Hendrik van Geelen, omstreeks 1826-1827 (Bibliotheek Rijksuniversiteit Leiden).
kolonienvanweldadigheid: Tweede gesticht in Veenhuizen, door Alexandre Boëns en Hendrik van Geelen, omstreeks 1826-1827 (Bibliotheek Rijksuniversiteit Leiden).
kolonienvanweldadigheid: Plattegrond van het Tweede Gesticht in Veenhuizen met beschrijving, 1827 (Rijksmuseum Amsterdam).
kolonienvanweldadigheid: Derde gesticht in Veenhuizen, door Alexandre Boëns en Hendrik van Geelen, omstreeks 1826-1827 (Bibliotheek Rijksuniversiteit Leiden).
kolonienvanweldadigheid: Plattegrond van het Derde Gesticht in Veenhuizen met beschrijving, 1827 (Rijksmuseum Amsterdam).
kolonienvanweldadigheid: Plattegrond van het Derde Gesticht in Veenhuizen, 16 december 1828 (Drents Archief).
kolonienvanweldadigheid: De protestantse en katholieke kerken in Veenhuizen, door Alexandre Boëns en Hendrik van Geelen, omstreeks 1826-1827 (Bibliotheek Rijksuniversiteit Leiden).
kolonienvanweldadigheid: Minute Anvers, een minuutkaart met Wortel en Merksplas beide op de kaart, 1855 (Nationaal Geografisch Instituut Brussel).
kolonienvanweldadigheid: Bouwtekening, uit 1823 (Algemeen Rijksarchief Brussel).
kolonienvanweldadigheid: Kaart van inrichting Wortel-Kolonie (Rijksarchief Beveren).
kolonienvanweldadigheid: Kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid bij Wortel, lithografie door Van den Eynde, omstreeks 1822 (Rijksmuseum Amsterdam).
kolonienvanweldadigheid: Eerste ontwerp van Wortel.
kolonienvanweldadigheid: Bouwtekeningen van vier gebouwen in Wortel (Algemeen Rijksarchief Brussel).